Dostupni linkovi

Priboj: Propao pokušaj deblokade saobraćajnice



Sastanak predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića i štrajkačkog odbora FAP nije danas doveo do deblokade barske pruge i regionalnog puta ka graničnom prelazu Uvac, prema BIH.

"Predsednik Opštine nam je ukazao na posledice blokade saobraćajnica i sa saradnicima apelovao da zamrznemo štrajk do sutra, kako bi se stvorili uslovi za razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Međutim, štrajkački odbor i radnici koji su već treći dan u štrajku, nisu prihvatili nikakva privremena rešenja", rekao je agenciji Beta predsednik štrajkačkog odbora FAP-a Milorad Dragaš.

On je ukazao da je stav zaposlenih u FAP-u nepromenjen – čekaće sagovornike na pruzi.

Radnici FAP korporacija a.d. štrajkuju od ponedeljka ujutro kada su na ulasku u Priboj blokirali međunarodnu prugu Beograd - Bar i regionalni put ka graničnom prelazu sa BiH.

Oko 1.500 radnika traže isplatu bar jedne od četiti i po plate koliko im firma duguje, overu zdravstvenih knjižica i dogovor s Vladom o narednim poslovima svog preduzeća, kako bi oživeli FAP i Priboj, pise u njihovim zahtevima.

Danas se navršava tačno 60 godina od kda je pribojska Fabrika automobila (FAP) počela proizvodnju 30. oktobra 1953. godine.
XS
SM
MD
LG