Dostupni linkovi

Đukanović: DPS spreman za svaku situaciju



Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas da je njegova Demokratska partija socijalista (DPS) spremna za svaku političku situaciju u zemlji koja bi mogla nastati potezima koalicionog partnera Socijaldemokratske partije (SDP) ili same opozicije.

U intervjuu Radiju Crne Gore Đukanović je rekao da je DPS spremna "i za parlamentarne izbore, ako bi do njih sutra došlo", ali da ne želi izbore, pošto sadašnja vlast, koja je "mandat dobila tek pre godinu dana" treba da se posveti rešavanju problema i unapređenju standarda.

Komentarišući ranije više puta iznesene najave SDP-a da će biti prevremenih parlamentarnih izbora ako DPS ne promeni ekonomsku politiku i politiku uopšte, Đukanović je rekao da SDP može da odluči šta želi, ali da je suština toga slična onome što stalno zagovara opozicija.

On je rekao da i SDP i deo opozicije, pretnjama o parlamentarnim izborima i stavovima o aferi "snimak", šalju istu poruku - "sklonite se da i mi uhvatimo jedan krug" na vlasti.

Đukanović je rekao da su "nebulozne" ocene da se bliži kraj njegovog mandata na državnim funkcijama.

Navodeći da je takvu ocenu nedavno izneo suvlasnik medijske grupe Vijesti Miodrag Perović, lider DPS-a je rekao da ocene "lidera medijske mafije" ne zaslužuju ozbiljniji komentar.

"To su izjave političkih marginalaca, koji su uplašeni ljudi, neka ih, neka uživaju u svom nestanku s političke scene", rekao je Đukanović.
XS
SM
MD
LG