Dostupni linkovi

Sidnej: Pao avion za gašenje požara


Avion za gašenje požara u području oko Sidneja srušio se u nacionalni park i izazvao novi požar uz 55 postojećih u australijskoj državi Novi Južni Vels.

Avion se srušio u Budavang Nacionalnom parku, na 270 kilometara jugozapadno od Sidneja, šumovitom i strmom području koje je popularno mesto za planinare i kampere, a vatrogasna služba je izrazila "duboku zabrinutost" za pilota, prenela je agencija Rojters.

Vatrogasna služba upozorila je da se tek očekuju vrućine i da, iako je trenutno došlo do pada temperatura, ne može se reći da je najgore prošlo.

"Imamo niže temperature danas i vetrovi su nešto slabiji ali sa požarima koji i dalje traju teško je reći koliko dugo će potrajati i da li će doći do dodatne štete", rekla je portparol Vatrogasne službe Natali Sanders.

Više od 200 kuća je uništeno u Novom Južnom Velsu od prošlog četvrtka, a jedan čovek je preminuo od srčanog napada dok je pokušavao da spasi svoju kuću od požara.

Požari su do sada zahvatili više od 120.000 hektara, a policija je uhapsila nekoliko dece osumnjičenih da su izazvali požare.
XS
SM
MD
LG