Dostupni linkovi

Bernardić ostaje na čelu zagrebačkog SDP-a


Davor Bernardić pobijedio je u prvom krugu izbora za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a i tako ostao na čelu najvećeg i najmoćnijeg SDP-ovog ogranka u Hrvatskoj.

Riješeno je u prvom krugu, potvrdio je Bernardić koji je nešto prije 22 sata u pratnji supruge i ministra zdravlja Rajka Ostojića došao u stranačke prostorije u Praškoj gdje je dočekan pljeskom i čestitkama.

Demokracija je pobijedila, tim se riječima Bernardić obratio okupljenima. Zahvalio je svim članovima i članicama SDP koji su, kako je rekao, vjerovali u njega. U izjavi za Dnevnik 3 rekao je kako je ovo je nastavak borbe za Zagreb i nema nikakve veze sa nacionalnim izborima. Zagrebački SDP bit će potpora stranci u borbi za novi mandat na parlamentarnim izborima, istaknuo je Bernardić. Dodao je da se zagrebački SDP bori za građane, a ne za prevlast unutar organizacije.

Na pitanje naše novinarke je li mu na pobjedi čestitao predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, Bernardić je rekao kako trenutno nema mobitel kod sebe pa ne zna. Duboko je uvjeren da će to Milanović učiniti.

Prema službenim rezultatima Bernadić je osvojio 64,52 posto glasova, Gordan Maras 13.87, a Mirando Mrsić 21,60 posto glasova oko 7000 članova zagrebačkog SDP-a.

Potpredsjednike, članove predsjedništva i članove odbora zagrebački SDP-ovci će izabrati kasnije, na konvencijama.

Inače, na unutarstranačkim izborima odlučeno je da Biljana Borzan ostaje predsjednica osječkog SDP-a, Arsen Bauk na čelu splitsko-dalmatinskog SDP-a, Mladen Novak novi je predsjednik međimurskog SDP-a, a Danijel Ferić novi predsjednik pulskoga SDP-a.
XS
SM
MD
LG