Dostupni linkovi

Zagreb: Sanader danas završava odbranu



Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader trebalo bi danas da završi svoju odbranu u slučaju "Fimi medija", najvećoj korupcionoj aferi u hrvatskoj politici, u kojoj optuženičku klupu dijeli sa svojom bivšom strankom, prenose agencije.

Na posljednjih pet ročišta Sanader, koji je i nekadašnji predsjednik HDZ-a, odbacio je optužbe da je učestvovao u izvlačenju 10 miliona eura iz državnih institucija i kompanija, te ponovio da je žrtva političkog progona koji je glavnom državnom tužiocu Mladenu Bajiću naložila njegova nasljednica Jadranka Kosor.

On je tvrdio da je sve nekretnine, ali i većinu umjetnina, kupio prije bilo kojeg nedjela za koje se tereti, javljaju hrvatski mediji.

Sanader je rekao da se u nalazu vještaka, iz kojeg se zaključuje da se obogatio korupcijom, ne pominje 13 godina rada u Austriji, gdje je, kako tvrdi, zaradio skoro dva miliona eura.

U najvećoj korupcionoj aferi u Hrvatskoj, Sanader i HDZ optuženi su da su sa još devet fizičkih i pravnih lica iz državnih firmi i institucija od 2003. do 2009. "izvukli" oko 10 miliona eura preko marketinške agencije "Fimi medija", po kojoj je afera dobila ime.

Prema tvrdnjama tužilaštva, dio je završio u "crnom fondu" HDZ, a dio kod Sanadera.
XS
SM
MD
LG