Dostupni linkovi

Blog uživo: Parada ponosa u Podgorici

Parada ponosa je uspješno održana u centru Podgorice ali su se njeni protivnici sukobili sa policijom u drugim dijelovima grada

09:44 20.10.2013.
Dobro došli na blog uživo RSE na kojem možete pratiti razvoj događaja na Paradi ponosa u Podgorici, čiji je početak zakazan za 11 sati.

Organizator Parade, NVO Queer Montenegro, se nada da ovaj put, za razliku od Parade u Budvi u avgustu, neće biti nasilja i incidenata.

Paradu, koja bi trebla trajati sat vremena, obezbjeđuje 2.000 policajaca a centar grada je zatvoren za saobraćaj od tri sata ujutro do tri poslijepodne.

Povorka sa učesnicima će se u šetnji centaom grada dugoj 1.400 metara na kratko zadržati ispred zgrada Skupštine i Predsjednika Crne Gore.

Vlada Crne Gore je odredila da na Paradi ponosa učestvuju ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović i savjetnik predsjednika Vlade za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije Jovan Kojičić a u njoj će biti i domaći i strani aktivisti za LGBT prava, šef kancelarije EU u Podgorici Mitja Drobnič, ambasador kraljevine Holandije kao i drugi strani ambasadori akreditovani u Podgorici.
10:17 20.10.2013.
Podsjetimo se kako je protekla prva crnogorska Parada ponosa u Budvi u julu ove godine:

Prva Parada ponosa u Crnoj Gori protekla uz napade

VIDEO

Parada ponosa u Budvi protekla uz nasilje
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00


FOTO GALERIJA

10:18 20.10.2013.
Kako javljaju crnogorski mediji, policija je već privela desetak osoba. Kod njih su nađeni molotovljevi kokteli i metalne šipke.

Jedan petnaestogodišnji iz Podgorice završio je u Kliničkom centru sa opekotinama, pošto se zapalila materija koju je napravio s namjerom da je baci na Povorku ponosa.
10:33 20.10.2013.
Grafit u Podgorici uoči Parade:

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG