Dostupni linkovi

SPS: Nema nesuglasica između Dačića i Vučića



Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Dijana Vukomanović ocenila da između premijera Srbije Ivice Dačića (SPS) i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića (SNS) ne postoje nesuglasice.

"To je njihov uobičajen način komunikacije i mi, njihovi saradnici, smo često svedoci toga. Ne bih rekla da je reč o bilo kakvim nesuglasicama", kazala je Dijana Vukomanović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Prema njenim rečima, sam način na koji su juče predstavljene i podržane ekonomske mere, kao i da se čekao povratak Dačića iz Brisela da bi one bile saopštene, govore o tome da nema problema u vladi.

Vučić je juče, na sednici vlade otvorenoj za mediji, zamerio Dačiću na velikom broju službenih putovanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar finansija Lazar Krstić juče je na sednici Vlade predložio šest mera: smanjenje plata u javnom sektoru, povećanje niže stope PDV sa osam na 10 odsto, smanjenje subvencija javnim preduzećima, smanjenje rashoda ministarstava, korišćenje povoljnijih kredita i poboljšanje poslovnog ambijenta.
XS
SM
MD
LG