Dostupni linkovi

Albanci s juga Srbije pre Dačića razgovaraju s Tačijem



Delegacija političkih lidera Albanaca iz Bujanovca i Preševa će pre sutrašnjeg sastanka sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem danas razgovarati sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u Prištini.

"Moramo da se konsultujemo sa Prištinom šta ćemo dalje. Šta dobijaju Srbi na severu Kosova, to isto moraju da dobiju i Albanci u Preševu, Medveđi i Bujanovcu. Ako Srbi ne izađu na izbore (3. novembra) ili ako Dačić ide da vodi izbornu kampanju na Kosovu onda treba i svi kosovski lideri i Hašim Tači da vode kampanju kada budu izbori u preševskoj dolini", kazao je predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu agenciji Beta.

Musliu, koji je i lider Pokreta za demokratski progres, naveo je da nije dobio na uvid dokument koji je Vlada Srbije usvojila 6. juna, koji je za srpske zvaničnike osnov za razgovore sa predstavnicima Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.

Prema njegovim rečima, Albanci na sutrašnji razgovor sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem idu sa platformom koju su ranije usvojili a tražiće i da se primeni "Končuljski sporazum" koji su predstavnici Albanaca potpisali 2001. godine sa predstavnicima
međunarodne zajednice, da bi se prekinuli sukobi u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.
XS
SM
MD
LG