Dostupni linkovi

Đukanović: Crkva na Rumiji će biti srušena ili legalizovana



Svi nelegalno sagrađeni objekti u Crnoj Gori, a takva je i crkva na Rumiji, moraju biti ili legalizovani ili uklonjeni, saopštio je premijer Milo Đukanović.

On je poručio Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) da, umesto kritike državi, treba da pokažu istrajnost, mudrost i čvrstinu opredeljanja u ispunjenju svojih ciljeva, te da država neće arbitrirati u verskim pitanjima.

Đukanović je danas u Baru prisustvovao obeležavanju godišnjice Vojske Crne Gore i tom prilikom otvorio Nacionalni mornarički operativni centar.

Na pitanje novinara zašto nije bio na osveštanju hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Đukanović je odgovorio da je ocenio da kao premijer treba da bude u Baru, kako bi na taj način izrazio poštovanje prema pripadnicima Vojske Crne Gore.

"Mislim da je od strane države pokazano poštovanje prema crkvi. Ja sam takođe deo toga. Imao sam juče priliku da se sretnem sa patrijarhom Moskovskim Kiriliom, danas ću sa ostalim patrijarsima, tako da smatram da je država pokazala pažljiv i odgovoran odnos prema duhovnim svečanostima koje se ovih dana događajaju u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović.
XS
SM
MD
LG