Dostupni linkovi

Uhapšeni vlasnik "Matijevića" i šef poslaničkog kluba DS


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija
Pripadnici kriminalističke policije priveli su sedam osoba zbog sumnje da su oštetili budžet Novog Sada i Republike Srbije za približno 1,3 miliona evra, javljaju novosadski mediji.

Među njima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada i aktuelni šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u pokrajinskom parlamentu Borislav Novaković, vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević, a policija traga za vlasnikom "Aleksandar gradnje" Vojislavom Gajićem.

Policija je privela i troje nekadašnjih Novakovićevih saradnika iz Zavoda za izgradnju.

Osumnjičeni su i generalni direktor "Matijevića" Milan Jozanov i nekadašnji direktor "Aleksandar gradnje" i sadašnji direktor Regionalnog centra Rajfajzen banke Zoran Ćulum.

Oni su osumnjičeni da su od 2007. do 2010. godine oštetili budžet Novog Sada i Republike Srbije u iznosu oko 1,3 miliona evra, a Industriji mesa "Matijević" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra i "Aleksandar gradnji" korist od oko 500.000 evra.

U Novom Sadu su uhapšeni Petar Matijević i Borislav Novaković, a policija traga za vlasnikom "Aleksandar gradnje" Vojislavom Gajićem.

Petar Matijević je vlasnik Industrija mesa "Matijević", koja je nastala 1994. od zanatsko-trgovačke radnje MIM. Matijević danas ima 25 kompanija i jednu fondaciju i godišnji prihod od 20 milijardi dinara.
XS
SM
MD
LG