Dostupni linkovi

Ponovo se otvara istraga o ubistvu Duška Jovanovića


Duško Jovanović
Duško Jovanović
Tužilaštvo Crne Gore je preuzelo konkretne radnje povodom ponovnog otvaranja istrage o ubistvu urednika i vlasnika lista "Dan", Duška Jovanovića, potvrdio je zamenik vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković.

On je kazao da se nakon sednice Odbora za bezbednost, održane u julu, konsultovao sa predstavnicima Višeg državnog tužulaštva, od kojih je dobio upute u kom pravcu istraga treba da ide, ali nije mogao da saopšti konkretna imena ljudi koji su predmet istrage.

"Na sjednici Odbora za bezbednost došli smo do nekih saznanja i započeli smo ispitivanje policijskih službenika koji su bili uključeni u istragu o ubistvu Jovanovića. O imenima ne možemo govoriti budući da su radnje u toku, ali ćemo javnost obavestiti o svim saznanjima", rekao je Vučković za "Dan".

On je naveo da je predmet Jovanovićevog ubistva i dalje otvoren, podsećajući da je zbog tog krivičnog dela osuđen jedino Damir Mandić, zbog saučesništva, a da nalogodavac nije otkriven.

Duško Jovanović ubijen je u noći, 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista “Dan”, a ubice iz tamnog “golfa 3” u pokretu na njega su ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.
XS
SM
MD
LG