Dostupni linkovi

Izbori u Moskvi: Sobjanin pobeđuje ili drugi krug


Izbori u Moskvi
Izbori u Moskvi
Različite izlazne ankete koje su objavljene nakon zatvaranja biračkih mesta na izborima za gradonačelnika Moskve jedino se slažu u tome da najviše glasova ima dosadašnji gradonačelnik Sergej Sobjanjin, ali ne i da li ima većinu glasova, prenose agencije.

Prema izlaznim anketama Centra političkih tehnologija, Sergej Sobjanjin osvojio je 56 odsto glasova a opozicioni kandidat Aleksej Navaljni 29 odsto.

Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja predvida takođe pobedu Sobjanjinu ali sa 53 odsto glasova dok je Navaljni osvojio čak 32 odsto.

S druge strane, Aleksej Navaljni je okupljenim novinarima i aktivistima u svom izbornom štabu čestitao „kraj prvog kruga“ jer izlazne ankete predizbornog štaba Navaljnog govore da je Sobjanjin osvojio 46 odsto, a on 35,6 odsto.

Podatke koji ukazuju na drugi krug ima i organizacija za praćenje izbora „Golos“: Sobjanjin 48,48 odsto, Navaljni 25,32 odsto.

Izlaznost je na izborima za gradonačelnika Mosvke bila izuzetno niska – do 18 časova po lokalnom vremenu glasalo je 26,28 upisanih glasača.

Građani Rusije su u nedelju prvi put posle deset godina neposredno birali gradonačelnika, podseća Tanjug.
XS
SM
MD
LG