Dostupni linkovi

Sirija: CNN objavio snimke žrtava navodnog hemijskog napada


Inspektori UN-a istražuju mesto na kojem je navodno počinjen hemijski napad
Inspektori UN-a istražuju mesto na kojem je navodno počinjen hemijski napad
CNN je objavio 13 snimaka koji prikazuju žrtve navodnog hemijskog napada sarinom u Siriji uz objašnjenje da je isti video predstavljen i odabranoj grupi kongresmena sa ciljem da se dobije njihova podrška za rezoluciju kojom se daje podrška vazdušnim napadima američkih na sirijske trupe.

CNN navodi su snimci u četvrtak prikazani članovima senatskog Komiteta za obaveštajne poslove, uz objašnjenje da se radi o žrtvama hemijskog napada koji se dogodio 21. avgusta.

Senatorima je rečeno da su američki obaveštajci potvrdili istinitost snimaka. Ipak, ova televizijska stanica navodi da ne može sama da potvrdi autentičnost snimaka i dodaje da se iz njih ne može zaključiti ko je odgovoran za napad.

Agencije prenose da su se video snimci pojavili u javnosti u trenutku kada se Obamina administracija trudi da ubedi kongresmene i senatore da glasaju za rezoluciju kojom se odobravaju vazdušni udari na Siriju.

"Ovi snimci će senzibilirati američki narod i uveriti ih da nije u pitanju samo intervencija nego napad da se zaustavi sličan zločin u budućnosti", rekao je bivši ambasador pri UN-u Bill Rchardson.
XS
SM
MD
LG