Dostupni linkovi

Kineski premijer: Pomoći ćemo Srbiji



Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao sa se premijerom Kine Li Kećiangom, koji mu je preneo da je ta zemlja spremna da pomogne Srbiji kroz nove oblike finansiranja i podsticanja uspešnih kompanija u Srbiju u različitim segmentima.

Nikolić je kineskog premijera obavestio da je Srbija zainteresovana za intenzivniju ekonomsku saradnju s Kinom, posebno za nova kineska ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

"Nisam došao u Kinu da pružim ruku tražeći neki dolar pozajmice. Došao sam kao predsednik države čiji građani traže posao, koji žele da rade i pošteno zarade. Mi taj posao ne možemo da obezbedimo sami, već uz pomoć investitora koji će uložiti u Srbiju i otvoriti nova radna mesta", rekao je Nikolić.

Kećiang je potvrdio podršku Kine teritorijalnom integritetu Srbije i istakao da je "Srbija za Kinu prijatelj od poverenja", te da se dve zemlje se međusobno podržavaju.

Napominjući da je Nikolić prvi predsednik iz centralne i istočne Evrope koga prima novo kinesko rukovodstvo, predsednik stalnog komiteta Svekineskog narodog kongresa Džang Deđijang je rekao da to govori o značaju koji se pridaje Srbiji.
XS
SM
MD
LG