Dostupni linkovi

Vučićev savetnik: Telekom Srbije mora da se proda


Prodaja Telekoma, novi zakoni o radu, kao i o planiranju i izgradnji, mere su koje treba da donese rekonstruisana vlada, izjavio je Siniša Mali.

Mali koji je savetnik za privredu i finansije prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića istakao je da Vlada Srbije ne može Telekom da ostavi da se bori sa konkurencijom, koja više ulaže, kao i da sa sadašnjom strukturom vlasništva i okružen jakom konkurencijom, Telekom na dugi rok ne može da opstane.

Država nema para za investicije i da tako parira Telenoru i VIP-u, rekao je Mali za nedeljnik NIN.

"Moramo hitno da promenimo zakone o radu i o planiranju i izgradnji, koji su ključna prepreka za dolazak novih investitora", naveo je on i istakao da je problem zapošljavanja najveći, jer srpska industrija trenutno proizvodi samo polovinu onoga što je proizvodila pre dve i po decenije.

Upitan da li je on novi ministar privrede, Mali je odgovorio da bi rado u nekom trenutku prihvatio funkciju ministra, ali smatra da je trenutno njegova pomoć potrebna prvom potpredsedniku Vlade oko formiranja globalne ekonomske politike.

"Smatram da ću na funkciji koju trenutno obavljam biti od veće koristi i Aleksandru Vučiću i državi", kazao je Mali.

On smatra da sa dva glavna problema - napredak na putu ka EU i problem Kosova - Srbija sada može da se koncentriše na rešavanje ekonomskih problema, da bude privlačna destinacija za strane investicije.

"Potrebna nama je institucija preko koje ćemo obezbediti tekuću likvidnost i refinansiranje postojećih obaveza, koje su najveći problem većine srpskih kompanija. To je jedina šansa da srpska preduzeća stanu na noge", rekao je Mali, a preneo Blic.
XS
SM
MD
LG