Dostupni linkovi

Britanske vlasti uništile računare sa povjerljivim dokumentima Snowdena



Britanske vlasti upale su u ured čuvenog lista The Guardian i zatražile od urednika Alana Rusbridgera da im preda povjerljive dokumente ili će u protivnom uništiti tvrde diskove na računalima.

Rusbridger je gledao kako dva "stručnjaka za bezbjednost" u podrumu zgrade uništavaju računala koja su sadržavala povjerljive informacije koje im je dao "uzbunjivač" Edward Snowden, javlja RT.

Britanci su tako pokušali zaustaviti buduće objave tajnih dokumenata koje je Guardianu dao Edward Snowden, prenose agencije te navode da Velika Britanija na sve načine pokušava uticati na osobe povezane sa Snowdenom.

U ponedjeljak je partner novinara Glenna Greenwalda bio ispitivan devet sati na londonskom aerodromu Heathrow nakon čega je pušten bez optužnice. David Miranda bio je samo u prolazu u ovoj zračnoj luci kada su ga priveli pod članom 7. Zakona o terorizmu.

Mirandi je bio uskraćen advokat, a zaplijenili su mu i opremu poput laptopa, mobitela, USB memorije i kamere. Glenn Greenwald objavljivao je članke i dokumente za Guardian koje mu je dao Edward Snowden, navode agencije.
XS
SM
MD
LG