Dostupni linkovi

Crnogorski ribar ostaje u dubrovačkom zatvoru


Prevlaka
Prevlaka

Crnogorskom ribaru Zoranu Živanoviću, koga je hrvatska policija uhapsila kod Prevlake, jer je sa svojim bratancem navodno lovio ribu u hrvatskim vodama, Sud u Dubrovniku naložio je da plati 3.500 evra ili da izdrži tri i po meseca zatvorske kazne.

Branko Živanović, Zoranov otac, rekao je da se vraća iz Dubrovnika sa šesnaestogodišnjim unukom, koga je policija pustila, nakon što je proveo traumatičnu noć u zatvoru.

"Moj sin nije htio da prihvati da plati novčanu kaznu od oko 24.000 kuna, odnosno oko 3.500 evra. Zato treba da odleži u zatvoru tri i po meseca. Njihov brod se nije nalazio u hrvatskim vodama. Imamo i Fotografije gde je bio brod", rekao je Branko Živanović.

On kaže da sporni deo uopšte nije obeležen, a da jeste, ne bi bilo toliko incidenata.

Predsednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić nije znao da su njegovi sugrađani uhapšeni, ali je rekao da će, nakon što se detaljnije informiše o čitavom slučaju, pokušati da reaguje "ako mu tako bude savetovano".

Patrolni brod hrvatske policije uhapsio je juče oko 10.00 časova kod poluostrva Prevlaka u Boki Kotorskoj ribare Zorana Živanović i njegovog bratanca – maloletnog B.Ž. iz Zelenike.

Ribari su optuženi da je njihov brod neovlašćeno lovio ribu u hrvatskim teritorijalnim vodama. Brod je prebačen u Molunat, a dvojica ribara su predata državnom tužiocu u Dubrovniku.
XS
SM
MD
LG