Dostupni linkovi

Crna Gora: Bačena bomba ispred kuće novinara


Novinaru Vijesti, Tufiku Softiću, bačena je eksplozivna naprava u dvorište porodične kuće u Beranama, nedaleko od mjesta gdje je prije nepunih šest godina brutalno pretučen, pišu današnji štapmani mediji.

Eksploziv koji su nepoznate osobe bacile oko 22 sata u nedjelju pao je manje od metar daleko od Softićevog automobila, kojeg je parkirao dvadeset minuta ranije.

On je Vijestima rekao da je sjedio u kući sa suprugom i djecom, kada je odjeknula detonacija.

„Čitava porodica se uznemirila od eksplozije koja je bila toliko jaka da je čulo pola grada. Uprkos jačini detonacije i tome što sam vidio prasak, imao sam utisak da je odjeknulo negdje dalje, izašao sam, kao i komšiluk i gledali gdje je nešto bačeno, a tek posle pola sata vidio sam krater pored mog automobila“, ispričao je Softić.

Pojasnio je da auto nije oštećen, zbog čega inspektori sumnjaju da je u njegovo dvorište bačena šok bomba.

Porodična kuća u kojoj živi Softić je udaljena oko 200 metara od centra Berana.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević u nedjelju veče telefonom razgovarao sa Softićem i interesovao se za slučaj koji se dogodio.

„Za Konjevića su bezbjednost novinara i medijska sloboda izuzetno važni i on smatra da njihovo ostvarivanje mora biti prioritet u radu svih državnih organa“, rečeno je iz Konjevićevog kabineta.

Savjetnik za odnose sa javnošću Uprave policije Tamara Popović potvrdila je da je ispred Softićeve kuće bačena eksplozivna naprava i istakla da policija preduzima sve aktivnosti u cilju rasvjetljavanja tog događaja.

Softić je 1. novembra 2007. pretučen. Dva maskirana napadača su ga udarali palicama po glavi i teško ga povrijedili.

Osobe koje su napale i brutalno pretukle Softića, nikada nijesu izvedene pred lice pravde.

Prije napada Softić je dobijao prijetnje zbog tekstova o kriminalu i kriminalnim grupama sa sjevera Crne Gore koje je objavljivao.
XS
SM
MD
LG