Dostupni linkovi

Dubrovnik: 15.000 turista u jednom danu


U Dubrovnik je danas uplovilo šest brodova na kružnim putovanjima, na kojima je doputovalo oko 15.000 turista, što je i najveći broj gostiju s kruzera koji su ove godine u jednom danu posjetili Dubrovnik.

Velik broj turista izazvao je i velike gužve pa je tako za ulazak u dubrovačku povijesnu jezgru bilo potrebno čekati i do 15 minuta, a u regulaciji pješačkog prometa u jednom trenutku pomagala je i policija.

Brodom MSC Armonija doputovalo je 1900 putnika, Costa Magica dovela je oko 3000, Grand Celebration 1600, Splendour of the Seas 1700, Costa Franciosa 3200 i Norwegian Jade 2700 putnika.

U prvih sedam mjeseci Dubrovnik je posjetilo sto tisuća putnika s kružnih putovanja više nego u istom razdoblju prošle godine, što je povećanje za gotovo 30 posto, ističu u Lučkoj upravi Dubrovnik.

Kroz Grušku luku prošlo je oko 450 tisuća putnika, a zajedno s putnicima koji su prošli kroz staru gradsku luku taj broj iznosio je 540 tisuća pa će, ističu u dubrovačkoj Lučkoj upravi, ova godina biti rekordna kada je riječ o turistima s kružnih putovanja.

U Dubrovnik je prošle godine uplovilo 648 brodova na kružnim putovanjima koji su doveli više od milijun putnika, prenosi Hina.
XS
SM
MD
LG