Dostupni linkovi

RRA: Niko nije dobio frekvenciju


Savet RRA odlučio da nijednom od dva kandidata ne dodeli nacionalnu frekvenciju oduzetu TV Avali. Taj spektar trebalo bi da bude upotrebljen za digitalizaciju.

Sednica Saveta RRA na kojoj se glasalo počela je oko 11.30h i bila je, kao i prethodna, zatvorena za javnost. Podsetimo, za nacionalnu frekvenciju koja je ostala upražnjena gašenjem TV Avala, borile su se TV Nova i TV Kopernikus Svet plus 3. Ni jedan od ta dva kandidata nije dobio potreban broj glasova.

Konačni zakonski rok za dodelu ove frekvencije je 19. avgust.

RRA je ranije objavila imena dobitnika dozvola za regionalno radio i televizijsko emitovanje i izrekla opomenu TV "Pink" zbog napada na "Blic".

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić objašnjava za Radio B92 kako je izgledalo glasanje.

"Na sednici u sredu mi smo doneli odluku da glasamo tajno o toj frekvenciji, tako da će na sednici, ukoliko ne bude potrebe za novom razmenom mišljenja, jer smo mi diskusiju u toj tački priveli kraju, biti jednostavno podeljeni glasački listići na kojima moraju da budu navedena oba konkurenta, čija je dokumentacija blagovremena i komplentna i članovi saveta onda obave tajno glasanje. Komisija koju formira Savet prebroji glasove i obavesti Savet o tome kakav je rezultat glasanja. Za dobijanje frekvencije neophodno je da neko od konkurenata dobije 5 glasova, a u slučaju da niko ne dobije potrebnu većinu, onda se ta dozvola neće ni dodeliti", kaže Karadžić.

Savet RRA trebalo bi da odustane od dodele jedine slobodne frekvencije, rekao je za Politiku ministar za telekomunikacije Rasim Ljajić.
XS
SM
MD
LG