Dostupni linkovi

U Siriji juče ubijene 52 žene i 14 djece


U sukobima vojske odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu i pobunjeničkih snaga diljem Sirije juče su ubijene 52 žene i 14 djece, objavila je Anadolija.

U protekla 24 sata u napadima Asadove vojske na sirijske gradove poginule su ukupno 73 osobe, većinom žene i djeca, navode organizacije za nadgledanje poštovanja ljudskih prava u Siriji.

U vojnim operacijama snaga odanih režimu Bašara al-Asada usmjerenih prema opozicionim snagama u Homsu je poginulo 20 osoba, predgrađima Damaska 15, Halepu 13, Deri deset, Idlibu devet, Hami četiri, Deyru'z Zori dvije, saopštila je Organizacija za nadgledanje poštovanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) sa sjedištem u Londonu. Među poginulima nalazi se 14 djece i 52 žene.

S druge strane Asadove snage su teškim naoružanjem napale regiju Halidiye kod Homsa, a uz podršku pripadnika Hezbolaha režimske snage su preuzele kontrolu nad 60 posto te teritorije, prenosi Revolucionarno vijeće Sirije (SRGC)

Vojni avioni bombardovali su idlibsko naselje Maret Numan pri čemu je povrijeđeno više osoba i oštećeno na desetine stambenih objekata, istaknuto je u saopštenju.

U regiji Seyh Maksutu nedaleko od Alepa došlo je do žestokih sukoba između opozicione Oslobodilačke vojske Sirije i Asadovih snaga. Prema tvrdnjama SRGC Oslobodilačka vojska nanjela je gubitke režimskoj vojsci, pri čemu je onesposobila jedan tenk koji se nalazi na vojnom aerodromu Minnig.
XS
SM
MD
LG