Dostupni linkovi

Brdo kod Kranja: Razgovarali Josipović i Nikolić


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastali su se danas, u okviru bilateralnih susreta, nakon plenarne sednice predsednika država zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja.

Rezimirajući razgovor s Josipovićem, Nikolić je rekao da je bilo riječi o otvorenim pitanjima, pošto je došlo vrijeme da predsjednici Hrvatske i Srbije potpuno otvoreno razgovaraju o onome što bi trebalo raščistiti u odnosima dviju zemalja kako bi normalno krenuli dalje.

"Hrvatska u Evropskoj uniji, a mi na putu u nju", rekao je Nikolić.

Dodao je da će Hrvatska pomoći Srbiji da otkloni neke probleme koje je imala Hrvatska na njenom putu u EU.

"Razgovarali smo o mnogim pitanjima, od posljednjih hapšenja, do knjiga za Hrvatsku djecu u Srbiji kao i o tužbama koje smo i jedni drugi podnijeli, tako da mislim da ćemo mi do posjete predsjednika Josipovića Beogradu na jesen pripremiti da sve ono što je iza nas bude riješeno", rekao je srbijanski predsjednik.

Josipović je naveo kako je Nikolića "uvjerio da je postupak hrvatske policije "koja je uhitila osumnjičenike za ratni zločin u Trpinji, bio "zakonita i regularna akcija". "Želja nam je da se etnički srpsko stanovništvo u Hrvatskoj osjeća sigurno i da ostane u Hrvatskoj", rekao je.
XS
SM
MD
LG