Dostupni linkovi

Tači: Počelo potpuno sprovođenje Briselskog sporazuma



Premijer Kosova Hašim Tači je danas izjavio da je početak primene sporazuma Kosova i Srbije izuzetno značajan korak i izrazio uverenje da će vrlo brzo biti uklonjene i dve preostale barikade na severu Mitrovice.

Tači je na sednici Vlade izjavio da je izuzetno značajno što može da kaže da je primena sporazuma počela u celosti.

"Sloboda kretanja je zabeležila izraziti napredak. Policija i carinici se slobodno kreću do prelaza Jarinje i Brnjak, što znači da je u celosti počela primena sporazuma o IBM-u. Ostalo je da se radi na uklanjanju svih barikada. Ostale su neuklonjene dve", rekao je kosovski premijer.

Tači je istakao da je izuzento značajno da su zatvorene sve policijske ispostave MUP-a Srbije, što su potvrdili Policija Kosova i Euleks.

"Sada počinje faza pojedinačnog regrutovanja Srba u Policiji Kosova", rekao je Tači i dodao da je takođe značajno da se u sudovima koji deluju na severu više neće primati predmeti.

Kosovski premijer je pozvao sve političke subjekte na severu Kosova da učestvuju na izborima i rekao da treba da se organizuju u pokrete ili udruženja kako bi učestvovali na izborima 3. novembra.
XS
SM
MD
LG