Dostupni linkovi

Štefan File u dvodnevnoj posjeti Beogradu


Štefan File
Štefan File

Evropski komesar za proširenje Štefan File boraviće u posjeti Beogradu 17. i 18. jula, kako bi u razgovoru sa rukovodstvom Srbije poželio dobrodošlicu zemlji koja ulazi u novu, odlučujuću fazu u odnosima sa Evropskom unijom, pošto je Savjet Evrope 28. juna odlučio da otvori pregovore o pristupanju sa Srbijom, javljaju agencije.

Teme predviđenih razgovora uključuju uspostavljanje neophodnih struktura u Srbiji za proces pregovora, kao i potvrđivanje kontinuiranih prioriteta Srbije na putu ka EU, poput održavanje toka reformi, provođenje svih sporazuma u okviru dijaloga sa Prištinom, produžetak zauzimanja ključne uloge u regionu i unaprjeđenje trajnog pomirenja.

"Odluka o otvaranju pristupnih pregovora predstavlja veliki uspjeh srpskog rukovodstva, čime se nagrađuju kontinuirani napori ulagani tokom prošle decenije", navodi se u izjavi Filea.

"Ti napori moraju biti nastavljeni, jer je proces pregovaranja zahtjevan i traje godinama. Želio bih da izrazim zadovoljstvo otvaranjem potpuno nove faze odnosa sa Srbijom", rekao je File.
XS
SM
MD
LG