Dostupni linkovi

Direktor pocije Srbije zatražio smjenu komandanta Žandarmerije


Milorad Veljović, direktor policije Srbije
Milorad Veljović, direktor policije Srbije
Direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio da je tražio smenu komandanta Žandarmerije i istakao da ga "ne zanima da li se ta odluka nekome sviđa ili ne".

Veljović je na konferenciji za novinare, koju je nazvao "najtežom u životu", rekao da smenu Bratislava Dikića vidi kao jedino rješenje nakon ubistva u Rekovcu.

"Tokom noći sam razmišljao i donio ovu odluku. To je najmanje što sam mogao učiniti. Nije bitno da li je u pitanju objektivna ili subjektivna odgovornost", rekao je Veljović.

On je naveo da je zahtev za Dikićevu smjenu jutros podneo premijeru i ministru policije, da očekuje da je taj zahtev već potpisan i da svako odlaganje može samo da šteti.

Istakavši da je njegova odluka upozorenje i za druge starešine da vode računa o tome šta se dešava u njihovim jedinicama, Veljović je rekao da očekuje punu podršku premijera i ministra policije Ivice Dačića.

Policija je sinoć privela pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da je ubio i spalio dvojicu mladića, koji su juče pronađeni u izgorelom "audiju" kod Jagodine.

Kako nezvanično saznaje B92, riječ je o Aleksandru K. (33), pripadniku odreda Žandarmerije iz Kraljeva, koji je ranije radio u Beogradu i koji je, nezvanično, i ranije bio predmet "internih provjera".

Direktor policije je naveo da se nije čuo sa Dikićem povodom zahteva za smjenu, ali da je razgovarao sa njim juče kada je zatražio da komandant Žandarmerije pomogne MUP-u u rješavanju ubistava u Rekovcu.
XS
SM
MD
LG