Dostupni linkovi

Dačić: Srbija spremna za pregovore


Ivica Dačić
Ivica Dačić
Premijer Ivica Dačić poručio je da je Srbija spremna za početak pregovora sa EU i da je riješena da sprovede transformaciju u skladu sa evropskim normama.

Premijer Srbije je najavio, poslije susreta sa odlazećim šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom, da će o dinamici i organizaciono-tehničkim pitanjima sjutra u Beogradu razgovarati sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom.

Dačić u razgovoru sa Dežerom konstatovao da su odnosi između Srbije i EU zabilježili istorijski napredak otvaranjem pregovora za članstvo u EU, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Premijer Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne saradnje sa Dežerom, koji je, kako je ocijenio, značajno doprinio unaprjeđenju odnosa između Srbije i Evropske unije.

Dežera je prošle nedjelje u oproštajnu posjetu primio i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.Za novog ambasadora Delegacije EU u Srbiji izabran je dosadašnji ambasador Velike Britanije Majkl Devenport.

Dežer je na mjesto šefa delegacije EU postavljen u oktobru 2009, a prije toga je četiri godine istu funkciju obavljao u Zagrebu.
XS
SM
MD
LG