Dostupni linkovi

Dragan Čović demantovao da se povlači iz politike


Dragan Čović,predsjednik HDZ BIH
Dragan Čović,predsjednik HDZ BIH
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru kako mu ne pada na pamet da se povuče s bilo koje funkcije.

"Dragan Čović to nikada nije uradio, a najmanje će to uraditi kao predsjednik HDZ-a BiH", zaključio je on odgovarajući na pisanja pojedinih medija kako se povlači iz aktivne politike.

Demantovao je i pojedine medijske napise kako se zasitio politike i da je lošeg zdravlja. "Naprotiv, jako sam dobrog zdravlja, a što se tiče mog zasićenje politikom nisam se zasitio, već, naprotiv, jako samo motiviran", kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

On je pozdravio i izbor Martina Raguža za novog predsjednika HDZ-a 1990, a što se tiče ujednja dva HDZ-a kazao je: "Mi smo otvoreni za sva pitanja unutar hrvatskog naroda pa i za takva pitanja za koja nam treba jedan ozbiljan sugovornik, analiza te pravo vrijeme, a oko toga radimo već punih šest godina".

Što se tiče razgovora sa Sulejmanom Tihićem, Čović je kazao kako je s predsjednikom SDA vrlo jasno razgovarao oko toga kako se namjerava riješiti pitanje presude Sejdić- Finci, čije je rješenje po njegovom mišljenju, ključ svih procesa okupljanja šestorke, četvorke i slično, a čime bi se odblokirao i zastoj u BIH.
XS
SM
MD
LG