Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH danas o izmjeni i dopuni zakona o JMB-u


Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Nedavno je prošireni Kolegij Predstavničkog doma državnog parlamenta zaključio da se povuku iz procedure dva prijedloga izmjena i dopuna zakona o JMB koje su predložili klubovi poslanika, a da se zaduži Vijeće ministara BiH da u najkraćem roku u parlamentarnu proceduru uputi usaglašen Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, čiji je predlagač Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Na dnevnom redu sjednice bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Organizacionom odboru za obilježavanje 18. godišnjice stradanja u Srebrenici "Sigurne zone UN-a“.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. decembar 2012. godine; Informaciju o preuzimanju DKP imovine bivše SFRJ, dobijene po Sporazumu o pitanjima sukcesije, kao i Informaciju o Odluci Komiteta ministara Vijeća Evrope u vezi s provođenjem Presude Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine od 6. juna 2013. godine.
XS
SM
MD
LG