Dostupni linkovi

Bevanda na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BIH


Vjekoslav Bevanda
Vjekoslav Bevanda

U Sarajevu je nastavljena je sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 6. juna zbog protesta građana ispred zgrade institucija BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda upoznao je danas poslanike Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o aktivnostima koje je osobno preduzeo u noći 6. juna 2013., ali i u periodu nakon toga.

Podsjetio je da je tražio hitno postupanje od nadležnih sigurnosnih i policijskih agencija kao i zahtjeve za pisano jamstvo za sigurnost poslanika i nesmetano funkcioniranje državnih institucija.Pisma smo dobili i ona su proslijeđena domovima PSBiH - kazao je.
Istakao je da su održana i dva sastanka obavještajno-sigurnosnog odbora koji je zaključio da Ministarstvo sigurnosti BiH u koordinaciji s ostalim institucijama treba pristupiti izradi plan mjera za slične situacije u i oko Zgrade institucija te provođenju opsežne istrage o događajima.

Također, naglasio je da je Vijeće ministara BiH donijelo privremenu odluku o JMBG kojom je reguliran način izdavanja JMBG građanima.
XS
SM
MD
LG