Dostupni linkovi

Vučić:Vlada spremna za razgovore o manjinskim pravima


Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić danas je na sastanku s predstavnicima Albanaca sa juga Srbije izjavio da je Vlada spremna da sa svima razgovara o manjinskim pravima, ali da nije spremna za razgovare o teritorijalnom integrietu
i suverenitetu.

U saopštenju poslije sastanka navodi se da je Vučić izrazio spremnost da sa svima razgovara o manjinskim pravima, u skladu sa Ustavom i najvišim međunarodno pravnim standardima.

"Vlada Srbije će biti uključena u razgovore kako bi popravila život svakog čoveka", istakao je Vučić, piše u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, njegov zamenik Skender Destani, predsednik Skupštine opštine Preševo Jonuz Musliu, predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Galib Bećiri.

Na sastanku su bili i poslanik Koalicije Albanaca Preševske doline Riza Haljimi, potpredsednik Partije demokratskog delovanja šaip Kamberi i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković.
XS
SM
MD
LG