Dostupni linkovi

Danas presuda Petru Ćiriću za Ovčar



Danas će biti izrečena presuda pripadniku Teritorijalne odbrane Vukovara Petru Ćiriću zbog optžbi da je učestvovao u ratnim zločinima kod Vukovara

Veće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreći će danas presudu bivšem pripadniku Teritorijalne odbrane Vukovara Petru Ćiriću, zbog optužbi da je učestvovao u ratnom zločinu nad najmanje 193 ratna zarobljenika na farmi "Ovčara" kod Vukovara, 21. novembra 1991. godine.

Tužilaštvo za ratne zločine u završnoj reči predložilo je sudu da Ćirića osudi na maksimalnu zakonsku kaznu od 20 godina zatvora jer smatra da je njegova krivica dokazana tokom suđenja.

Ćirić se tereti da je ubijao i povređivao zarobljenike na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, zajedno sa još 10 optuzenih koji su ranije osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, kao i više nepoznatih osoba.

Prema optužnici, zločin je trajao od popodnevnih časova 20. novembra do ranih jutarnjih časova 21. novembra 1991. godine. Ćiriću se na teret stavlja i da je zarobljenike najpre udarao rukama po raznim delovima tela dok su oni protrčavali kroz špalir prilikom ulaska u hangar, nanoseći im pritom telesne povrede
XS
SM
MD
LG