Dostupni linkovi

Dodik: Atrofija BiH je neminovna



Predsednik Republike Srpske (RS) MIlorad Dodik ponovio je danas da je neminovnost "atrofija" Bosne i Hercegovine, zbog čega prioritet Republike Srpske mora biti funkcionisanje njenih institucija.

On smatra da postojeće stanje u državi pokazuje da BiH ne može da funkcioniše, a pokazuje i želju određenih političkih krugova da stvore situaciju "što gore, to bolje", u nameri da izazovu intervenciju međunarodne zajednice u interesu bošnjačke strane.

Po rečima Dodika, potvrda je što je Savet ministara BiH doneo odluku i rešio pitanje matičnog broja, da bi samo dan kasnije političke partije iz Federacije BiH dostavile potpuno drugačiji predlog Zakona o JMBG parlamentu BiH.

Dodik smatra da to pokazuje da u BiH ne postoji mogućnosti postizanja bilo kakvog kompromisa, te da je mala mogućnost obnavljanja poverenja među stranama u BiH u vezi sa mnogim pitanjima.

Predsednik RS još je kazao da je potrebno rešiti problem odlaska poslanika iz RS na posao u Sarajevo, dodavši da je "neshvatljiv način na koji se pokušalo afirmisati pravo na okupljanje, a ne osuditi blokiranje ljudi u institucijama BiH".
XS
SM
MD
LG