Dostupni linkovi

Predstavnik Srba iz severne Mitrovice: Nećemo učestvovati na lokalnim izborima


Mitrovica
Mitrovica
Predsednik opštine Severna Mitrovica, koja funkcioniše u pravnom sistemu Srbije, Dragiša Vlašković sastao se u utorak sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mariz Davije kojoj je preneo da Srbi sa severa Kosova neće učestvovati na lokalnim kosovskim izborima čije se održavanje najavljuje za jesen, javlja dopisnica RSE iz Mitrovice.

"Bilo je reči i o izborima, mi smo izneli mišljenje da Srbi sa severa Kosova neće učestvovati na tim izborima. Ako bude učešća, to će biti minimalno, tako da ljudi koji budu izabrani neće biti legitimni predstavnici Srba", izjavio je Vlašković novinarima nakon sastanka.

On je dodao da čvrsto veruje u to da Srbi neće izaći na izbore, koji bi prema najavi srpskog premijera Ivice Dačića mogli da budu održani 3. novembra, istakavši da on lično neće učestvovati u tom procesu.

Na sastanku je bilo reči i o briselskom sporazumu za koji je francuska ambasadorka, kako je preneo Vlašković, ocenila da je korak napred za sve, uključujući EU, Prištinu, Beograd i Srbe sa severa Kosova.

Na sastanku sa francuskom ambasadorkom, koji je održan u opštini Severna Mitrovica, bio je prisutan i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Krstimir Pantić, a ambasadorka Devije nije davala izjave novinarima.

Ona bi tokom dana trebalo da razgovara i sa predstavnicima Srba u Leposaviću a obišla je i manastir Banjsku na severu Kosova.
XS
SM
MD
LG