Dostupni linkovi

Počela nova runda pregovora u Briselu



U Briselu je počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Na dnevnom redu pitanjima policije, pravosuđa i organizacije lokalnih izbora u srpskim opštinama.

Odgovor na najnoviji predlog za rešavanje jedine preostale sporne tačke iz oblasti telekomunikacija iz Brisela I Prištine očekuje se danas u toku dana, a najkasnije sutra, istakli su u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

Delegacije Beograda i Prištine nisu juče ni posle gotovo šest sati pregovaranja uspele da se dogovore o međunarodnom pozivnom broju za Kosovo i licenci za srpske operatere.

Saglasnost je postignuta oko toga da Telekom Srbija dobije licencu za fiksnu telefoniju na celoj teritoriji Kosova, a oko međunarodnog pozivnog broja spor je u tome ko treba da podnese zahtev Međunarodnoj organizaciji za telekomunikacije. “Kosovo ili neka druga država u njeno ime”, rekao je ministar telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić Ljajić, dok je šefica prištinskog tima Edita Tahiri navela da u razgovorima u ponedeljak nije bilo naporetka.

Ona je izjavila da će danas biti nastavljeni pregovori i o policiji i bezbednosti.
XS
SM
MD
LG