Dostupni linkovi

Mun:BiH potrebne funkcionalne institucije


Patrick Moon, ambasador SAD u BIH
Patrick Moon, ambasador SAD u BIH
Ambasador SAD u BiH Patrik Mun izjavio je danas da su pred BiH izazovi koji zahtijevaju ozbiljno liderstvo i, što je najvažnije, funkcionalne institucije.

Mun je, tokom razgovora sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisom Bećirovićem, istakao da lideri moraju preuzeti odgovornost i zajedno učiniti institucije funkcionalnim.

Ambasador SAD smatra da bezbjednosne i druge vrste "zabrinutosti" više ne bi trebalo koristiti kao izgovor za izbjegavanje angažmana u interesu građana, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Bećirović je istakao da se svi moraju vratiti na svoja radna mjesta u institucijama BiH za koja su birani, te rješavati otvorena pitanja.

On je ponovio potrebu za stalnim zasjedanjem Predstavničkog doma i Doma naroda, kao i drugih organa BiH, jer smatra da je to jedini način da se u razumnom roku riješe pitanje jedinstvenog matičnog broja i ustavne reforme koje nalaže odluka Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci"
XS
SM
MD
LG