Dostupni linkovi

Srbija: Saslušan bivši ministar privrede Bubalo


Bivši ministar privrede Predrag Bubalo saslušan je večeras u Tužilaštvu za organizovani kriminal, u vezi sa malverzacijama prilikom prodaje državnog paketa akcija Luke Beograd, izjavio je tužilac Miljko Radisavljević.

"Sutra ćemo nastaviti saslušanje ostalih, a odluke tužilaštva u pogledu daljeg toka krivičnog postupka biće donete nakon saslušanja svih osumnjičenih", rekao je on u petak uveče Agenciji Beta.

Predrag Bubalo i još sedam ljudi uhapšeni su u petak zbog sumnje da su oštetili državu za više od pet i po miliona evra prilikom prodaje državnog paketa akcija Luke Beograd po ceni nižoj od realne.

Osim Bubala u petak su uhapšeni i nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Djordjević, kao i bivši izvršni direktor Agencije za privatizaciju Goran Mrdja, nekadašnji finansijski direktor Luke Dušan Kosovac.

Uhapšeni su i bivši direktor Centra za tržište kapitala u Agenciji za privatizaciju Aleksej Misailović, bivši direktor Akcijskog fonda Srbije Aleksandar Gračanac, bivša direktorka Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović i bivša direktorka Luke Beograd Miroslava Drobac.
XS
SM
MD
LG