Dostupni linkovi

Srbija: Razgovori o ekonomskim merama i sledeće sedmice


Ilustracija
Ilustracija
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i minstar privrede i finansija Mlađan Dinkić razgovarali su na sastanku u nedelju o ekonomskoj situaciji u zemlji, načinu prevladavanja nasleđenog teškog ekonomskog stanja, fiskalnoj konsolidaciji i merama koje treba da omoguće privredni razvoj, investicije i bolji život građana.

Dogovoreno je da se tokom nedelje razgovori nastave na nivou vladajuće koalicije, kao i da se održe razgovori sa članovima Fiskalnog saveta, Nacionalnog saveta za privredni oporavak Srbije i Socijalno-ekonomskog saveta.

SNS insistira u okviru mera za poboljšanje ekonomske situacije na fiskalnoj disciplini, popravljanju investicione klime i efikasnoj reformi javnih preduzeća, državne uprave i rešavanju pitanja preduzeća u restrukturiranju, rekla je posle sednice Predsedništva te stranke potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović.

Premijer Dačić je ukazao da je osnovni problem koji je nastao u javnim finansijama manji priliv u budžetu, ističući da javna potrošnja mora da se smanji, ali da teret krize ne može da se prevali samo na najsiromašnije.

Prema rečima ministra Dinkića, razmišljanja Fiskalnog saveta su ispravna ali neophodno je postići konsenzus o merama koje treba preduzeti, prenosi Tanjug.
XS
SM
MD
LG