Dostupni linkovi

Mun: Snažna podrška preporukama ekspertske grupe



Vlada SAD snažno podržava preporuke koje je danas Ekspertska grupa za reformu Ustava Federacije BiH (FBiH) dostavila federalnom parlamentu, izjavio je ambasador SAD u BiH Patrik Mun (Patrick Moon).

On je istakao da se sada očekuje da izabrani zvaničnici FBiH odluče da reše problem nefunkcionalnosti i visokih troškova, koji su rezultat postojećeg Ustava, te da poboljšaju funkcionalnost, efikasnost i finansijsku isplativost FBiH, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

"Imajući u vidu sveobuhvatnu podršku javnosti, realno je očekivati da će izabrani zvaničnici reagovati brzo da bi promenili Ustav FBiH na osnovu ovih preporuka", naveo je Mun.

On je istakao da su preporuke Ekspertske grupe put ka boljem sistemu upravljanja, veliki korak ka jačanju demokratije i način da svi građani FBiH dobiju bolje usluge.

Prema njegovom mišljenju, nema sumnje da će birači ocenjivati postupke u vezi s ovim preporukama na izborima iduće godine.

Ekspertska grupa za reformu Ustava FBiH dostavila je danas federalnom parlamentu konačan predlog preporuka za reformu Ustava FBiH.
XS
SM
MD
LG