Dostupni linkovi

Hejg vjeruje da će Srbija dobiti datum za pregovore u junu


William Hague
William Hague
Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg izjavio je nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivanom Mrkićem da je optimista da će Srbija u junu dobiti datum za pregovore sa EU.

Hejg je konstatovao da je Srbija dokazala punu odgovornost i ozbiljnost i da je njeno rukovodstvo činilo upravo ono što obećavalo, saopšteno je iz kabineta ministra inostranih poslova Srbije.

"To je prepoznato u Briselu i u svim zemljama članicama EU", istakao je Hejg.

Mrkić je Hejgu objasnio šta sve Srbija preduzima u sprovođenju Sporazuma sa Kosovom i ukazao da se mora razumjeti da je bitniji kvalitet i sadržaj provedenih mjera u odnosu na brzinu njihovog ostvarenja.

Hejg i Mrkić razgovarali su i o otkazivanju ohridskog samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi zbog neslaganja o učešću Kosova, a britanski ministar je "sa velikim zadovoljstvom komentarisao odluku da se sutra, ipak, održi ministarski sastanak", navedeno je u saoštenju.

Hejg će se tokom posjete Beogradu sastaje sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem.
XS
SM
MD
LG