Dostupni linkovi

Josipović ne ide u Ohrid


Ivo Josipovic
Ivo Josipovic

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović neće učestvovati na Samitu Procesa saradnje Jugoistočne Evrope 1. i 2. juna u Ohridu.

Šefica Ureda predsednika za informisanje Danja Šilović Karić je kazala za Radio Slobodna Evropa da „predsednik Josipović smatra da je cilj regionalnih okupljanja saradnja i uključivanje svih u saradnju u regiji”.

U Josipovićevom kabinetu ističu da Hrvatska ostaje privržena politici regionalne saradnje, solidarnosti i potpune podrške svim zemljama u regiji u njihovom napredovanju prema članstvu u EU.

Prethodno je učešće na ovom skupu otkazao i predsednik Albanije Bujar Nišani, zato što predsednica Kosova Atifete Jahjaga nije pozvana da učestvuje na Samitu, što je suprotno duhu saradnje i dijaloga u regionu i ostvarenju zajedničkog cilja -evropske integracije, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu predsednika Albanije.

Makedonija je juče saopštila da Kosovo neće učestvovati na Samitu o regionalnoj saradnji u Ohridu 1. juna, jer se tome protivilo nekoliko zemalja učesnica.

U Prištini je saopšteno da predsednica Kosova Atifete Jahjaga nije pozvana na Samit u Ohridu zbog protivljenja Srbije i Bosne i Hercegovine.
XS
SM
MD
LG