Dostupni linkovi

Đukanović:Kvalitet života mjera uspješnosti državne politike


Milo Đukanović
Milo Đukanović
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da će se uspješnost politike jedne države ubuduće mjeriti time koliko je unaprijedila kvalitet života svojih građana, dodajući da je za ekonomski napredak regiona od presudnog značaja stabilnost.

On je na Samitu "100 biznis-lidera regiona" u Bečićima rekao da prostor jugoistočne Evrope u narednoj deceniji vidi kao stabilan dio Evrope, sa bitno unaprijeđenim kvalitetom života građana.

"U fokusu državnih politika treba da bude kvalitet života. Ubijeđen sam da je iza nas vrijeme politika emocija i shvatanja politika kao sposobnosti manipulacija", istakao je Đukanović.

Crnogorski premijer je rekao da je stabilnost najvažnija pretpostavka za ostvarenje demokratskog i ekonomskog razvoja regiona.

On je pozdravio briselski sporazum Beograda i Prištine kao dobar korak u pravcu regionalne stabilnosti. "Komplimenti Beogradu i Prištini na sporazumu. To je odličan iskorak i kapitalni politički rezultat od istorijskog značaja. Mislim da na njega treba gledati, ne samo kao uspjeh Srbije i Kosova, već i kao uspjeh regiona u cjelini", ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, rješenjem kosovskog pitanja region se u punoj mjeri može posvetiti realizaciji evropskih ciljeva.

Đukanović je kao prestala otvorena pitanja u regionu naveo nedovoljnu funkcionalnost BiH i deblokadu Makedonije na putu evropskih i evroatalanskih integracija.
XS
SM
MD
LG