Dostupni linkovi

Privođenje zbog Razvojne Banke Vojvodine



U nastavku istrage na rasvetljavanju zloupotreba u Razvojnoj banci Vojvodine, po nalogu Tužilaštva u toku je privođenje dve osobe, potvrđeno je za B92. Akciju sprovode pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se nezvanično saznaje reč je bivšem predsedniku Izvršnog odbora Razvojne banke Gorana Kostića i nekadašnjeg člana Izvršnog odbora Jeleni Kokelj Protić. Oni su osumnjičeni da su kao odgovorna lica zloupotrebili službeni položaj prilikom odobravanja kredita i bankarskih garancija firmama Dušna Borovice.

Dušan Borovica, vlasnik više preduzeća u sistemu "Borovica" uhapšen je 9. maja ove godine, zbog sumnji za uzimanje nezakonitih kredita od RBV a pre toga već je hapšen i u oktobru prošle godine.

Insajder je 30. maja 2011. godine objavio da je Borovica u poslednje tri godine postao vlasnik "Vojvodinaputa“ iz Zrenjanina i preduzeća "Putevi“ iz Sremske Mitrovice. Na taj način, on održava skoro 700 kilometara magistralnih i regionalnih puteva na severoistoku Vojvodine
XS
SM
MD
LG