Dostupni linkovi

Ariel Castro optužen za otmice i silovanje



Američke vlasti optužile su Ariela Castra za otmicu i silovanje triju žena koje su oslobođene iz njegova doma u Clevelandu nakon desetljeća zatočeništva.

Protiv Castrove dvojice braće Pedra i Onila, koji su također uhićeni u ponedjeljak, nije podignuta optužnica, rekao je clevelandski tužitelj Victor Perez.

Policija je objavila da tri žene - koje su oslobođene u ponedjeljak pošto je jedna od njih, Amanda Berry, pobjegla uz pomoć susjeda - tijekom desetogodišnjeg zatočeništva nisu imale priliku pobjeći. Po riječima mladih žena, one nisu bile izvan kuće posljednjih deset godina. Nisu bile u jednoj prostoriji, ali su znale jedna za drugu.

Policija je priopćila da su u kući pronađeni konopci i lanci kojima su žrtve bile vezane, te da nisu pronađeni ljudski ostaci. Istražitelji su iz Castrove kuće uzeli više od 200 raznih dokaza. Castro se suočava s optužnicom za silovanje i otmicu Berry (27), Gine DeJesus (23) i Michelle Knight (32).

One su otete između 2002. i 2004. Castro nije osumnjičen za neke druge slučajeve nestanka žena u Clevelandu, objavila je policija. Ariel Castro i njegova dvojica braće uhićeni su u ponedjeljak nekoliko sati nakon bijega triju žena.


Ipak, zasad nema dokaza o umiješanosti Pedra i Onila Castra.
XS
SM
MD
LG