Dostupni linkovi

Dačić: Neko je ovo morao da uradi


Ivica Dačić
Ivica Dačić
Sjednicu Skupštine o sporazumu sa Prištinom otvorio premijer Dačić govorom, koji je često prekidan povicima, ali i aplauzima.

"Ovo je pitanje biti ili ne biti, ali ne samo za sjever Kosova, već za čitavu Srbiju, biramo da li ćemo Srbiju sutra imati u narodnim kuhinjama i ugušenu u suzama, ili jaku i prosperitetnu", rekao je Dačić.

"Neko je to morao da uradi, da ni iz čega dobijemo ništa. Znamo da je premalo, znamo da nemamo Kosovo već dugo vremena, imamo na jednom malom delu, i naravno da smo ih sačuvali", istakao je Dačić.

Prema njegovim riječima, bivše vlasti iz godine u godinu gradili su suverenitet Kosova ništa ne radeći na terenu i samo pričajući da je Kosovo Srbija.

Već na početku izlaganja premijera su poslanici DSS počeli da prekidaju dobacivanjem, na šta je predsjednik Skupštine Nebojša Stefanović izrekao opomenu.

Na takvu reakciju on je rekao da se nada da će poslanici tako glasno "braniti Kosovo i napolju", a ne kao što su ga do sada branili po salonima, paljenjem džamija i ambasada. Na upadice poslanika DSS, Dačić je rekao da je Kosovo postalo nezavisno upravo za vrijeme njihove vlade.
XS
SM
MD
LG