Dostupni linkovi

Grubješić: Nezvanično sam saznala - izveštaj o Srbiji je pozitivan


Suzana Grubješić
Suzana Grubješić
Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je u utorak u Strazburu da je, po informacijama koje su joj preneli evropski zvaničnici, izveštaj Evropske komisije pozitivan za Srbiju i ima više pohvala nego kritike.

"Danas je ovde u Strazburu Evropska komisija razmatrala izveštaj o napretku Srbije, ali taj izveštaj nije objavljen zato što nije potpun i čeka se izveštaj visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton o dijalogu Beograda i Prištine", rekla je Suzana Grubješić, saopštio je njen kabinet.

Potpredsednica Vlade Srbije navela je da je "uspela nezvanično da sazna" da je izveštaj pozitivan za Srbiju i da ima "puno više" pohvala nego kritike.

"Taj izveštaj se odnosi na proces unutrašnjih reformi - reformi koje smo mi radili zbog nas, a ne samo da bismo dobili i uknjižili jedan plus iz Brisela", kazala je Suzana Grubješić.

Poslanici Evropskog parlamenta u sredu će u Strazburu raspravljati i o rezoluciji o Srbiji.

"Očekujem da će i ta rezolucija biti pozitivna, kao što je bio pozitivan i prvi 'draft' (nacrt) u kojem se preporučivalo da Evropska komisija što pre sa Srbijom otvori proces pretpristupnih pregovora", rekla je Suzana Grubješić.
XS
SM
MD
LG