Dostupni linkovi

Đukanović: U institucijama provjeriti svaku sumnju u izborni rezultat


 Milo Đukanović
Milo Đukanović
"Vlada je spremna da sa svim subjektima društva rješava sva otvorena politička pitanja, a to se odnosi i na aktulena sporenja povodom interpretacija rezultata predsjedničkih izbora", reako je crnogorski premijer Milo Đukanović na otvaranju Nacionalne konvencije o evropskoj integraciji Crne Gore koja se održava u Skupštini, prenosi TVCG.

"Stabilnost je novijim etapama istorijskog razvoja Crne Gore znak njenog raspoznavanja i komparativna prednost, siguran temelj svih napora koje ćemo i dalje ulagati da bi sačuvali i unaprijedili procese ekonomskog rasta i intenzivnog društvenog razvoja na evropskom putu. Zato je Vlada spremna, da u saradnji sa drugim institucijama i svim političkim subjektima na crnogorskoj sceni rješava sva otvorena politička pitanja" reako je Đukanović i dodao da se to odnosi i na aktuelna različita sporenja povodom interpretacija rezultata predsjedničkih izbora.

Vlada će dozvoliti svakom da provjeri svoje sumnje u izborni rezultat, ali će garantovati red i sigurnost u državi, rekao je Đukanović, ocjenjujući da nema potrebe da opozicija bojkotuje institucije.

„Očigledno da tijesan izborni rezultat pojačava sumnje i zalažem se da se u institucijama provjeri svaka sumnja. To je jedini put koji će nam garantovati da ćemo u finalu imati verifikovan demokratski iskaz volje građana“, rekao je Đukanović novinarima u parlamentu.

On je naveo da Crnu Goru karakteriše stabilnost, ocjenjujući da nije neophodno van institucija pokušavati obaviti nešto što se može uraditi u njima.Premijer Đukanović je naveo da se nada da niko nema ideju da van institucija manjinu pretvori u većinu, jer to, kako je rekao, ne bi bio demokratski iskaz građana.
XS
SM
MD
LG