Dostupni linkovi

Dačić: Nastavljamo pregovore sa Prištinom, ako treba i bez EU


Ivica Dačić
Ivica Dačić
Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će Beograd nastaviti pregovore sa Prištinom, ako treba i bez posrednika, jer nema drugog načina za rješenje kosovskog problema.

"Već sam napomenuo da je Srbija spremna, ako ne bude više bilo posrednika, da nastavi i direktne razgovore sa samom Prištinom, pre svega zato što je problem Kosova problem Beograda i problem Prištine, i mi moramo i da nađemo način da ga rešimo", rekao je Dačić za subotnje izdanje beogradskog lista "Danas".

Odgovarajući na pitanje da li je realno da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU u junu, Dačić je rekao da je najrealnije da prestane da se rješavanje najvećeg problema Srbije vezuje samo za približavanje EU.

"Mi Kosovo rešavamo da bismo mogli normalno da živimo, a ne da bismo dobili datum. Taj datum je, opet, svakako naš cilj, i to iz istog razloga - da bismo, konačno, živeli normalno. Ali, sve vreme, u celom tom procesu, mora da nas vodi svest da Kosovo rešavamo zbog Kosova i Srbije, i da moramo da ga rešimo bez obzira na to kada ćemo, kog tačno dana, dobiti datum", rekao je on.
XS
SM
MD
LG