Dostupni linkovi

Izetbegović spreman da se sastane sa Nikolićem


Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da je spreman da sam ode u Beograd i "u lice sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem raspravi neke stvari“.

"Mislim da Nikolić nije u stanju da sagleda prošlost i sve ono što je Srbija uradila u BiH i bivšoj Jugoslaviji i da nije u stanju ili ne želii i ne može da vidi ustavno-pravnu poziciju i poredak u BiH", rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je dodao da "u BiH ne postoje nikakve druge države osim BiH" i da "na Balkanu ne postoje dvije srpske države".

Prema njegovoj ocjeni, "neistine koje su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Nikolić iznosili mnogo puta ranije i sad u Haškom tribunalu, odnosno u NJujorku, neće donijeti dobro nikome, a naročito ne Srbiji i Srbima".

Bošnjački član Predsjedništva BiH smatra da sve što se ovih dana dešava predstavlja jednu kritičnu tačku.

"Spreman sam otići i o tome razgovarati sa Nikolićem i upozoriti ga na te stvari. Dakle, da mu kažem da sad donese prave odluke, jer, bojim se da stvari i želje idu u pogrešnom smjeru, i da neće biti nikakve trgovine Republika Srpska za Kosovo - nezavisno Kosovo i nezavisna Republika Srpska. Do toga doći neće", tvrdi Izetbegović.

On je žali što je drugi član predsjedništava BIH Zeljko Komšić najavio da neće ići u Beograd.
XS
SM
MD
LG