Dostupni linkovi

Nemačka: Važnije reforme, Vučić: Nema datuma u junu


 Aleksandar Vucic
Aleksandar Vucic

Predstavnik nemačkog parlamenta Ginter Krihbaum rekao je danas da je za Srbiju od datuma za početak pregovora za EU važnije da sprovede reforme, a potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je kazao da to znači da verovatno nema ništa od datuma u junu.

"Pretpostavljam da je poruka trebalo da bude da verovatno od datuma nema ništa. Samo je to na pristojan i lep način saopšteno. Takvom porukom sam veoma razočaran", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa nemačkim i francuskim parlamentarcima.

Upitan o rekacijama na odluku Vlade da odbije da potpiše predloženo rešenje za Kosovo i zatraži nastavak dijaloga, Vučić je rekao da su rekacije bile očekivane, ali da su neke zemlje bile zabrinute kako će se dijalog dalje nastaviti.

"Ali niko neće baciti pod noge ono što smo u prethodni sedam meseci radili. Ne možete probleme od 100 godina rešiti za dan", kazao je Vučić.

Upitan da li će Srbija dobiti datum u junu, Vučih je rekao da neće ništa vremenski da ograničava.

"Što se tiče odnosa Bundestaga i francuskog parlamenta, mi poštujemo goste, ali od njih zavisi i kakavu će ocenu dati Srbiji. Siguran sam da će primetti da smo više napredovali u poslednjih sedama meseci u nego za poslednjih sedam godina", rekao je Vucić.
XS
SM
MD
LG