Dostupni linkovi

NVO: Vojvodina ponovo žrtva nacionalističke histerije


Koalicija nevladinih organizacija "Građanska Vojvodina" podržala je u utorak inicijativu za usvajanje Deklaracije o zaštiti prava Vojvodine i izrazila zabrinutost što je odložena sednica pokrajinske skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o tom dokumentu.

Koaliciju Građanska Vojvodina čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Građanska akcija Pančevo, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Zelena mreža Vojvodine i Otvoreni licej Sombor.

"Nacionalistička histerija koja je usledila povodom najave usvajanja Deklaracije potvrđuje da je neophodno da predstavnici vojvođanske vlasti zauzmu proaktivan, hrabar stav u zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koja se na najsramotniji način gaze u dužem periodu", piše u saopštenju.

Te nevladine organizacije smatraju da je radi odbrane prava pokrajine potrebno formirati široki front koji bi sačinjavale ne samo političke partije, nego i nevladine organizacije i nezavisni intelektualci.
XS
SM
MD
LG